Vancoppenolle Brillen Oostende Lid van de Talpa groep

Maak kennis met jullie favoriete opticiens!

Jean-Marie is de oprichter van Vancoppenolle Brillen in Oostende, de enige echte voorloper van Optiek Talpa. Het DNA van de zaak loopt door zijn aderen. Al 40 jaar staat hij ten dienste van zijn klanten. Geen oogmeting, reparatie of lenscontrole is hem te veel. Iedere klant, leverancier of concullega kent hem als de immer sympathieke, joviale opticien. Jean-Marie beperkt zijn dagen in de zaak om zo zijn zoon bij te kunnen staan met de verdere ontplooiing van de Talpagroep. Indien je ervoor kiest om door deze vakman geholpen te worden maak je dus best een afspraak. 

Contactgegevens

Peter Benoitstraat 7
8400 Oostende
E. info@vancoppenollebrillen.be,
T. 059 55 16 14

Openingsuren

Maandag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 18u.
Zaterdag van 9u tot 12u.

Jean marie

Pieter – de zoon van Jean-Marie – is al even hard gebeten door de optiek. Hij is ambitieus, dynamisch en een vat vol kennis. Dankzij zijn gedrevenheid, enthousiasme en een sterke wil is hij er ondertussen in geslaagd om al een 7-tal optiekzaken op zijn naam te schrijven. Nauwkeurigheid, precisie, klantvriendelijkheid, service, sterke technische kennis en commercialiteit zijn maar enkele pijlers die Pieter zo typeren. Als je als klant bij hem terecht komt, ben je er dus zeker van dat je buiten wandelt met de best mogelijke oplossing voor jouw zicht. Het zijn ook die karaktereigenschappen die het hem mogelijk maken om als zaakvoerder successen te boeken. En daarvan wil hij graag met jou de vruchten delen.

Pieter

Als 18-jarige werd Ingrid  gebeten door de ‘optiek’ microbe.
Het is vooral de diversiteit van dit beroep voor haar dat het zo boeiend maakt. 
Want je hebt enerzijds de oogtesten en anderzijds het labo-werk en de verkoop!
In januari 2020 vervoegde zij het team van Vancoppenolle Brillen en dat bevalt haar prima, mede door de aangename werksfeer en de toffe collega’s.
Van maandag tot vrijdag werkt ze te Oostende bij Vancoppenolle Brillen en op zaterdag springt ze soms in, bij Optiek Talpa  te Brugge.

Brenda?

Jonge frisse verschijning Annelien vult het team van Oostende aan. Met haar ervaring, vakkennis en natuurlijke Oostendse flair weet zij elke klant op de juiste manier te adviseren en te charmeren. Aangezien ze niet kan stilzitten, gaat elke bril wel meermaals door haar handen om op te poetsen of wat rechter te zetten. Annelien staat van maandag tot vrijdag iedere dag in de winkel.

Oostende portret
onze klanten vertellen
"De krant lezen werd een hele opgave, elke ochtend moeten pieren naar de kleine lettertjes. Dit heeft mij tot bij Vancoppenolle Brillen gebracht, waar Jean-Marie de tijd heeft genomen om mijn ogen op te meten en zo de juiste sterkte van leesbril heeft voorgesteld. Annelien heeft mij verder geholpen om een trendy leesbrilletje te kiezen dat ik nu met plezier opzet. Ouderdomskwaaltjes verhelpen met een modieus brilletje: het kan bij Vancoppenolle Brillen.- Leo, 66 jaar"
Portret Mol

Oostende wordt ook wel eens de ‘koningin der badsteden’ genoemd. Maar het is vooral ook de plek waar het allemaal begon voor Vancoppenolle Brillen en Optiek Talpa. Eind jaren 70 werd een polikliniek gebouwd waar een 15-tal specialisten zich vestigden. Dit werd begin jaren 80 terug gereduceerd tot enkel nog een oogartsen- en een tandartsenpraktijk.

Rond 2000 werden de plannen herbekeken en namen een moderne thuiszorgwinkel en onze optiekzaak de vroegere gebouwen van de polikliniek in. In 2008 kwam er een totaalrenovatie van de thuiszorgwinkel en werd de optiekzaak aangepast naar een hedendaags concept waar kwaliteit, persoonlijke service en klantvriendelijkheid primeren. 

Nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte!