Onze brillenglazen

Brillenglazen

Welke brillenglazen heb jij nu eigenlijk nodig? Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften adviseren wij het geschikte glas.


Er is een ruim aanbod aan o.a. unifocale glazen, accommodatieondersteunende glazen, computerglazen, bifocale glazen en multifocale glazen. Daarnaast beschikken we over een waaier aan mogelijkheden om een brillenglas te ontspiegelen of te verdunnen.
 

aanpassen
Brillenglas

Multifocaal, unifocaal, bifocaal … Wat je ook nodig hebt, onze verregaande oogmetingen bieden voor jou de ideale oplossingen. Onze specialisten helpen je graag verder. Kom vrijblijvend bij ons langs voor de nodige uitleg.


Dankzij de juist gekozen glazen geniet jij van het beste zicht. Het is immers niet alleen een mooi montuur dat je ogen doet stralen. In onze eigen ateliers worden monturen digitaal gescand, brilglazen ingeslepen en reparaties uitgevoerd. Elke montage gebeurt uitsluitend door onze vakmensen op zeer nauwkeurige wijze, want een brilmontage is en blijft uiterst fijn precisiewerk.

Na verschillende glasleveranciers met elkaar te hebben vergeleken, hebben we de weloverwogen keuze gemaakt om voornamelijk in zee te gaan met het Japans-Belgische bedrijf Tokaï. We werken natuurlijk ook nog steeds nauw samen met andere glasleveranciers waaronder Rodenstock, Hoya, Zeiss …

Oostende

Waarom Tokaï België?

Tokaï is gevestigd in Tienen en is tot op heden het enige labo in België dat zijn glazen hier ook produceert. Daardoor worden je glazen zeer snel geleverd, wat de wachttijd op je bril aanzienlijk verkort. Ze vervaardigen bovendien de dunste glazen ter wereld wat een zeer mooi verfijnd resultaat oplevert van je gehele bril.

Daarnaast blokkeren ze uv- en hoogenergetisch licht door de meest gesofisticeerde filters te plaatsen op het glas. Globaal gezien zijn ze voorlopig zelfs de enigen die antidampglazen produceren. Het is maar een greep uit de vele voordelen waarom onze voorkeur is uitgegaan naar TOKAÏ.

Glazen, het is iets zeer persoonlijk. Daarom hebben we opties voor elk budget en naar ieders wens. Tijdens ons gesprek en op basis van de oogmeting of het voorschrift overlopen we al de verschillende soorten die voor jou in aanmerking komen.

Brilglas
knipoog lila

Unifocaal

Unifocaal of ook wel enkelvoudige glazen genoemd. Dit zijn brilglazen die je helpen om ofwel ver ofwel dichtbij te zien.


Multifocaal

Multifocaal of ook wel progressieve glazen genoemd. Dit zijn brilglazen die je helpen om zowel veraf als nabij te zien met één en dezelfde bril. Eén bril volstaat dus, of je nu ver (bv. tijdens het autorijden, tv-kijken …), op tussenafstand (bv. aan de pc, in de keuken …) of dichtbij (bv. boek, smartphone …) wil zien.
 

Leesbril

Wanneer je een uurtje gaat lopen, doe je ook aangepaste loopschoenen aan die helemaal zijn afgestemd op jouw voet. Zo is ook een persoonsgebonden leesbril de beste oplossing als je meer dan een uur per dag van dichtbij moet kijken. De ideale leesbril beschikt over de juiste sterkte voor je rechter en je linkeroog, is uitgerust met een rustgevend zuiver brillenglas en de glazen zijn gecentreerd voor je pupil. Zo’n basic leesbril op maat is trouwens ook erkend door je ziekenfonds. Dus weg met je wegwerpbrilletje dat alleen maar vergrotend werkt.

 

Coatings

Een goede en juiste coating voor je brilglazen is zoals het finetunen van je auto. De coatings zorgen voor de mooiste en helderste brilglazen. Ze beschermen, helpen de glazen krasvrij te houden en geven een extra esthetische waarde aan je bril.

glazen

Ontspiegeling “Must have!”

Deze coating neemt de hinderende reflectie weg die je wel eens ervaart tijdens het autorijden of wanneer je naar een beeldscherm tuurt. De mensen rondom jou gaan je ogen helderder zien en bij foto’s zullen je ogen mooier uitkomen.
 

Hard coating

Door intens gebruik vallen krassen op een bril niet altijd te vermijden. Denk maar aan het wegvegen van korreltjes zand of regendruppels. Maar met een hard coating gaan je brilglazen wél langer mee. Zeker een must have voor kids of personen die iets nonchalanter met hun bril omspringen.
 

Blauwfilter

Oogstress en visuele vermoeidheid worden vaak gelinkt aan blauw licht veroorzaakt door beeldschermen en smartphones. Ook oogveroudering of macula komt op steeds jongere leeftijd voor, voornamelijk door blootstelling aan blauw licht en uv A-licht. Een blauwfilter ontspant de hersenactiviteit voor wie graag ’s avonds op de smartphone of tablet kijkt.
 

Nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte!